Fàbrica de gas i electricitat.

Que sabeu on és ?  …i que era antigament ?  …coneixem la vila ?

És l’antiga fàbrica de gas i posteroirment d’electricitat. El 13 de març de 1898, el Banc de Felanitx encarregà a l’empresa La Maquinista Naval de Maó la instal·lació d’una fàbrica de gas per a la il·luminació, la qual fou inagurada el 5 de febrer de l’any següent. La demanda de gas fou tan grossa que en el moment de la inaguració no pogueren atendre a tots els qui l’havien sol·licitat. Pel novembre del mateix any 1899 l’Ajuntament formalitzà un contracte per a la il·luminació dels carrers. Aquesta fàbrica durà fins l’any 1916 en que s’introduí l’electricitat, quan el Banc de Felanitx adquirí la fàbrica de Perelló i Monserrat muntada l’any 1912. L’any 1931 la companyia Gas i Electricitat S.A. (GESA) comprà la central al Banc de Felanitx, i l’Ajuntament comprà el local i el destinà a escorxador municipal, fins l’any 1986, quan caigué en desús.

Actualment forma part de l’edifici de l’escola de música i dansa Pare Aulí de Felanitx, destinant aquest antic edifici a sala de dansa.

 

3 Respostes per a “Fàbrica de gas i electricitat.”

  1. Aquesta me la sé!.

    ntigament era s’Escorxador Municipal, actualment L’Escola de Música i Dansa Pare Aulí. Si no m’equivoc que abans que va ser la ‘fàbrica d’electricitat’ (o era la fàbrica de gas?). Dissenyada probablement per Ernest Mestre.

  2. És l’actual Escola de música, concretament la sala de dansa. Antigament (i per molta gent encara) és s’escorxador 🙂

  3. L’Escorxador Vell, antiga fàbrica de llum y, posteriorment, de gas. L’edifici va ser dissenyat (i contruit?) per Ernest Mestre. Actualment forma part de la l’Escola de Dansa i Música que s’ha construit al costat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: