Es Rentadors.

Mem si sabeu això a on és ?  …que en sabeu més d’aquest lloc ?

Deixau els vostres comentaris, i entre tots anirem descubrint recons de la vila i en treurem el net de la seva construcció, de la seva funció o història.

Són els antics rentadors municipals, construïts per l’Ajuntament entre 1912 i 1915 en el carrer d’en Perelló.  Hi acudia l’aigua de sa font de Santa Margalida, per la mateixa canal que abastia l’abeurador de l’antiga plaça d’es Rossells.  Després de deixar la seva funció de rentadors, s’instalà en el mateix local el pes municipal, del que encara ara es conserva la bàscula. Fou ocupat, també com a magatzem de la brigada municipal i actualment és el quarter de la policia local.  Si, un edifici que ha servit per moltes coses; ara en dirien polivalent…

Una resposta per a “Es Rentadors.”

  1. Això si no vaig malament es l’antic retol, que està baix la cornisa de la façana del carrer perelló dels rentadors municipals, que era a on anaven a rentar les madones de la vila, se poc de la construcció d’aquests, però el que si que vos puc contar es que els rentadors estan més baixos que el nivell del carrer (actualment es poden veure a través d’un vidre al terra), i que des que els vares soterrar amb terra, l’edifici durant uns anys va ser magatzem de la brigada municipal de la vila, fins a la seva restauració i posterior adequació com a quarter de la Policia Local de Felanitx. Au, no sé gaire cosa més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: