Portal de sa Quartera.

Estimam el nostre poble, i sabem bé on cau. Hi sabem tornar, per molt lluny que ens facem. Recordam carrers, cases i gent de la vila. Sabem donar bones entressenyes quan el qui visita Felanitx demana el dret per anar aquí o allà. Però massa vegades caminam pels nostres carrers amb el cap baix i sense alçar la mirada, tudant tot allò, tan bell o curiós que la vila que ens ha vist néixer ens regala; coses que si fossin de fora poble passariem gust de veure, i aquí sols no en feim cas…

Aquesta, no és més que una proposta, agafat com un joc, per veure si coneixem la vila ben arreu. Mostrarem un detall, un raconet dels nostres paratges, i mirarem d’endevinar on és i que en sabem de la seva història, vida o tradició. Un pic per setmana compareixerà un escapuló de Felanitx, deixau les vostres respostes als comentaris i dilluns que vé en mostrarem el lloc sencer i posarem un de nou.

…per ençatar, aquest…

Destriam, entre mil, el nostre escut, que és l’Hòstia, però sabem on és ?  …i que en sabem d’ell ?  …coneixem la vila ?

 

 

És el portal de l’antiga Quartera.

L’Ajuntament constitucional de 1823 intentà construir un edifici per vendre-hi gra, però no pogué dur a terme l’obra tan sols començada.  Edifici construit els anys 1840-1844 que ocupà el solar de l’antic fossar de darrera l’església, l’actual plaça del rei en Jaume II. Destinat a la compra-venda de cereals i llegums, al pis superior hi hagué una escola. L’any 1933 fou enderrocada la Quartera, i el seu portal, obra de l’arquitecte català Llorenç Rovira, va ser traslladat a l’edifici dels baixos de la Rectoria.

7 Respostes per a “Portal de sa Quartera.”

 1. Jo diria que és per davers sa costa de sa plaça, pot ser?

 2. A sa Rectoria?

 3. A mi m’asembla sa porta de sa Rectoria, per la part d’abaix, que estava antigament a l’edifici de sa Quartera, darrera l’eglèsia. Crec que ho va fer un mestre Català , Llorenç Rovira. Va ser traslladat a aquest lloc devers el 1933.

 4. Miguel G Says:

  M’agrada la idea d’aquest “joc” per capitols!
  Si no vaig errat aquest escut està al portal d’accés a la capella de Sant Salvador, per cert és molt parescut al de la timba del carrer Major.
  El calze i l’Hòstia eren l’escut de la Universitat de Felanitx, juntament amb l’escut de la Cúria Reial donà lloc a l’escut actual.
  Meam quin és el següent repte!

 5. Jo pens, ho dic de memòria, que aquest escut és damunt el portal de l’edifici que hi ha baix de la rectoria.

 6. costumaritradicional Says:

  Molt bé tots aquests comentaris, i sobretot aquells que, deixant de banda si endevinen el lloc o s’erren, aporten informació del lloc, de la seva construcció, reformes o història local. Content me feis de seguir aquest joc com d’endevinalla. Així ha de ser !

 7. Marosa Says:

  Hala, a esperar s’altra prova! Molt bé per sa pàgina i per aquesta idea lúdica i informativa!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: